HOME
website-
cursussen
boeken
huis en
tuin
vrije tijd
vakantie
 
ome ed   Vanmorgen is ome Ed (apestaartje) overleden. We wisten dat hij ziek was, maar hij zou er nog voor gaan!
Speciaal dol op hem was ik nooit. Hij was wat wij niet waren: zelfverzekerd. Dat bleek meteen al uit zijn handdruk, vermorzelend.
Waarom ik wel altijd van hem hield, was om zijn grote liefde voor mijn tante T.
Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe zij nu zonder hem verder moet.
Ik hoop dat ze in haar lange huwelijk genoeg kracht van hem heeft gekregen.

ARCHIEF

persoonlijk
maart 2008
april 2008
juni 2008

boeken

huis en tuin
voorjaar 2008

 

15 juni 2008
Het sterven gaat nog even door. 11 juni is Adriaan Jaeggi overleden. Hij was pas columnist voor het Parool. Eén van zijn columns viel mij op omdat hij daarin niet langer afstand van zijn ziekte kon nemen. Zelfs op de dag van zijn sterven, heeft hij zijn blog nog bijgewerkt. Het begrip deadline krijgt hier een heel andere betekenis. Op http://www.jaeggi.nl/weblog/archief/2008/06/index.html kun je het lezen. Hierop staan ook twee in het Parool verschenen berichten van zijn hand. Hij is maar 45 jaar geworden.

Van onze grote vriend H vernamen we dat T van plan is woensdag te gaan sterven. Zijn laatste energie besteedt hij aan afscheid nemen van de mensen die hem het meest nabij waren.

En dan vandaag het bericht dat Kees Fens gisteravond ook is overleden. Ik heb nog bij zijn sollicitatiegesprek gezeten als student-afgevaardigde aan de KUN. Toevallig stond hij ook nog aangekondigd in de VPRO-gids. Komende maandag is er een televisieportret over hem te zien. Dat zal dan wel even snel aangepast moeten worden nog.