CURSUS PHOTOSHOP IN CREATIVE SUIT 4

  

Kennismaking met de toolbar, een foto uitsnijden, een foto verkleinen, ovaalselectie met doezelen, meerdere bewerkingen ongedaan maken, voorgrondkleuren wijzigingen en het hanteren van het penseel.

De opdrachten zijn te vinden op de huiswerkpagina van week 1.

perito moreno   Selecties maken met lasso's: gewoon, magnetisch en veelhoek. Toevoegen aan en weghalen bij selecties, vloeiend maken, eerste laag en achtergrondlaag, verloopkleuren, opslaan in kanalenpalet, selecties laden, kopiëren en verplaatsen, het snelleslectiegereedschap en spelen met een gummetje.

De opdrachten: opdracht 1, opdracht 2 en opdracht 3.
   Foto's lichter, vager en scherper maken. Werken met aanpassingslagen. Kleur in foto's brengen en/of weghalen. Werken met diverse filters.

Opdracht 1 (inkleuren), opdracht 2 (achtergrond vervagen), opdracht 3 (zon en belichting), opdracht 4 (andere filters), opdracht 5 (aanpassen race-foto) en oefening 6 (spelen met verloop).
   Kennismaken met klonen. Klik op week 4 om een paar voorbeelden te zien. Leren werken met de natte vinger, selecties transformeren en spelen met gedraaide selecties.

Opdracht 1 (kloongereedschap voor Bas op de ezel), opdracht 2, vervormingen van selecties en opdracht 3: een compositie.
   Werken met tekst en teksteffecten, tekst bij een foto plaatsen en foto's combineren. Klik op week 5 om een combi van de drie technieken te zien.

Opdracht 1: collage van eigen hoofd op een dier mét een fotolijst en tekst. Opdracht 2: een vogelkoppencollage met een paar filters.
Tot slot de uitsmijter.